PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : P0180 yakıt sıcaklık sensörü multijet



ermanadakale
30/04/2014, 08:57
merhaba :
bir hafta önce t-jet sport arauışlarımıza multijet sport ile
son verdim arabanın plakasını bile değiştirmeye vajtim olmadı en kısa zamanda plakayı değiştirip fotoları ekliycem
arabayı kontrole götürdüğümde P0180 Fuel Temperature Sensor hatası veriyor arasıra

göstergede de sarı arıza ışığı yanıyor kimi zaman
bu parçanın kodu şekli şemali fiyatı hakkında bilgisi olan varmıdır.
araba 2008 model 68900 km ilk sahibi boyasız kazasız 1 yıldır garajda yatmış
servise götürdüğümde arıza ışığı söndü :laugh000::laugh000::laugh000:

birde 75 yada 90 olduğunu nerden ayırt ederiz ruhsatta 90 hp yazıyor .

ermanadakale
30/04/2014, 10:08
güncelllll

CMasteR
30/04/2014, 10:15
Ruhsatta ne yazıyorsa odur :) 90lık

halils2
30/04/2014, 10:24
6 vitesse 90 lık 5 ise 75 lik.

ermanadakale
30/04/2014, 10:27
teşekkürler araç 5 vites ruhsatta 90 bg yazıyor yanlış yazılmış demekki sensör hakkında bilgisi olan var mı ?

ermanadakale
30/04/2014, 15:20
son güncelim konu hakkında bilgisi olan var mı?

cdogu
30/04/2014, 15:36
Ufak bir araştırma yaptım bu kodla ilgili. Öncelikle şunu söyleyeyim bu kod universal bir kod. Yani sadece Fiat'a özel değil. Nissan'da,Mercedes'te de bu hata koduyla birlikte aynı arıza sonuç veriyor...

Şimdi şunu söyleyeyim,bu sensöre yüksek voltaj veya alçak voltaj gitmesi sonucu,kablo bağlantılarının veya lehimlemenin yanlış olması sonucu,en son ihtimal de bu sensörün direkt arızalı olması bahsedilmiş yurtdışı forumlarında. Bir kişi de,arıza kodunu ELM cihazıyla silmiş. 4 haftadır gelmiyor diye bahsetmiş. Servise gösterip arızayı bi sildirin,tekrar verirse kablo bağlantılarına,sigortaya,sensöre bir baktırın.

Araç 5 vitesse 75 beygirliktir. Ruhsatı düzeltin dilerseniz. Sonra muayene vs. sıkıntı çıkmasın. Ya da 5 vitesli 90'lık var mı ben bilmiyorum açıkçası.


Ekleme : Dizel Partikül Filtresi'ne de bakılması tavsiye edilmiş.

ermanadakale
30/04/2014, 15:59
Ufak bir araştırma yaptım bu kodla ilgili. Öncelikle şunu söyleyeyim bu kod universal bir kod. Yani sadece Fiat'a özel değil. Nissan'da,Mercedes'te de bu hata koduyla birlikte aynı arıza sonuç veriyor...

Şimdi şunu söyleyeyim,bu sensöre yüksek voltaj veya alçak voltaj gitmesi sonucu,kablo bağlantılarının veya lehimlemenin yanlış olması sonucu,en son ihtimal de bu sensörün direkt arızalı olması bahsedilmiş yurtdışı forumlarında. Bir kişi de,arıza kodunu ELM cihazıyla silmiş. 4 haftadır gelmiyor diye bahsetmiş. Servise gösterip arızayı bi sildirin,tekrar verirse kablo bağlantılarına,sigortaya,sensöre bir baktırın.

Araç 5 vitesse 75 beygirliktir. Ruhsatı düzeltin dilerseniz. Sonra muayene vs. sıkıntı çıkmasın. Ya da 5 vitesli 90'lık var mı ben bilmiyorum açıkçası.


Ekleme : Dizel Partikül Filtresi'ne de bakılması tavsiye edilmiş.

çok teşekkürler ben de elm 327 mevcut kendim elektronik teknikeriyim ölçü aletimde var bi arızayı sileyim ecuscandan hemde voltajını ölçeyim teşekkürler
arıza ışığı yanık kalırsa hafta sonu göstereyim servisearasıra yanıyo.

cdogu
30/04/2014, 16:23
çok teşekkürler ben de elm 327 mevcut kendim elektronik teknikeriyim ölçü aletimde var bi arızayı sileyim ecuscandan hemde voltajını ölçeyim teşekkürler
arıza ışığı yanık kalırsa hafta sonu göstereyim servisearasıra yanıyo.

Hocam o arıza ışığı muhtemelen bu kodla ilgilidir. Siz o arızayı bir silin,eğer inat ederim derseniz sensörü bulup voltmetreyle akım gidiyor mu,ne kadar bir bakın.

LG-D802 cihazımdan kullanılarak gönderildi

ermanadakale
30/04/2014, 16:37
aynen öyle yapıcam inattan ziyade eski paliomda bir çok sorunu ölçü aleti ve elm 327 ile çözmüştüm ilgi alanım diyebiliriz.

cdogu
30/04/2014, 18:22
aynen öyle yapıcam inattan ziyade eski paliomda bir çok sorunu ölçü aleti ve elm 327 ile çözmüştüm ilgi alanım diyebiliriz.

Ben kodu araştırıp açıkladım. Gerisi sende valla abi :) Buradan güncellemelerini beklerim. Merak ettim neler olacağını.

ermanadakale
30/04/2014, 19:16
tamadır yarın bayram tatil yarın bakar paylaşırım

amanyoo
06/12/2014, 20:33
Konunun üzerinden baya zaman geçmiş ama çözüme ulaşabildinmi ? Benimde aracımda aynı hata mevcut ama hala çözüm bulmak için baktıramadım.