PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dualogic Arızası ve Çözümü - Seçim Sensörü Hatası



celenlee
14/03/2014, 23:12
Geçen hafta aracı park ettiğim yerde çalıştırmaya çalıştım bir şeyler oldu, marş bastı araç sallandı ve stop etti. Vites ışığı yandı ve araç bir daha marş basmadı.

Kontağı açıyorum, frene basıyorum, dualogic'in meşhur basınç ayar sesi gliyor, sonra vites değiştirir gibi iki kere tık tık sesi geliyor ama birişlem yarım kalmış gibi. Sonra anahtarı çeviriyorsun ancak marş basmıyor.

Yaptıklarım (Boşa Çabaladıklarım) :

1- Akü kutup başını söküp biraz bekledim. (Hiçbir işe yaramadı)
2- Araç yokuştaydı aracı biraz saldım (vitesin boşta olduğunu anladım)
3- Eve gidip yemeğimi yedim :) Aç ayı oynamaz misali, PC'yi aldım, yakınlarda oturan Serhat(seronet) arkadaşımızı çağırdım birlikten kuvvet doğar :)
4- ELM cihazını taktık:
---Gear Selection Sensor (Vites Seçim Sensörü) hatasını gördük, diğer tüm parametrelerin normal olduğunu gördük.
5- Denememş olmayalım diye akü takviyesi yaptık (Ama boşuna yaptık zaten akü 12.1V gösteriyordu)

ÇÖZÜM (Türk USULÜ )

Bagajca bir çubuk vardı, aldım elime robotta kablo giriş çıkışı olan yerlere yavaş yavaş tıkladım. Sonra biraz da sigorta kutusuna tıkladım. Serhat bir daha marşa basalım dedi ve araç çalıştı. Bir şekilde robotta birsıkışma olmuş, vites aktuatörü sıkışmış ve hangi viteste olduğunu anlayamıyor alet, sensör hatası veriyor.

Aklıma bir usta arkadaşım geldi konuştuk, dualogic ve easy troniclerde sıkışma olabiliyor, genelde kömürleri tozuma yapıyor, aracı güzelce salla dedi (ki öyle yapmıştım). Gel bakalım dedi ertesi gün götürdüm.

Yağına baktı, sorun yok, soketleri kontrol etti, sonra vites değişimi yapan pistonun/aktuatörün körüğünün çıktığını ve tozdan tortu oluştuğunu söyledi, güzlece temizleyip körüğü sabitledi. Hareketli parçaları bir güzel spreyle temizleyip, yağladı/gressledi. Vites geçişlerim daha da güzelleşti rahatladı.

Aynı gün forumdan bir arkadaşın da başına gelmişti hatırlarsınız, o da servise gitmiş, wd40la birşeyler yapıp çalıştırdılar diyordu. Anlattığı sorun benimkiyle birebir aynıydı. Başına bu tip bir sıkıntı gelecek arkadaşlar için referans olur umarım :)

-----------------------------------------------
TAG:
Dualogic Vites Arızası
Dualogic Marş Basmıyor
Dualogic Çalışmıyor
Gear Selection Sensor
-----------------------------------------------

mezkur
14/03/2014, 23:35
benim o ben :D bana da tıklat dediler ben tıklatamadım iyi neyse umarım bir daha olmaz şimdi vites geçişleri olsun çekiş olsun daha iyi ne alaka bilmiyorum :D demek ki bi tıklatma yağlama istiyorlar arada gerçe benim servise gitmem iyi olmuş sol cam açılmıyordu birde arka stop lambası frene basınca sola sinyal veriyormuş birde davlumbaz çıkmıştı ona vida attılar yani bazı sorunlarım giderilmiş oldu :D usta bana dedi ki en son bir daha olursa ecu ya giden fişi sök tak çalışır dedi orda bir parazitlenme oluyor galiba araya para sıkışıyor :D ...


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

celenlee
21/03/2014, 21:15
Dün yine tekrar etti sorun, ELM cihazı ile hatayı sildim ve yine biraz tıklayıp aracı çalıştırdım.

Hata veren sensörü inceledim, detaylı olarak da bu linklerden dualogic ile ilgili hataları ve çözüm yollarını bulabilirsiniz:

Alfa Romeo Selespeed - system components (http://l.over.cz/selespeed/page5.html)

Alfa Romeo Selespeed (http://selespeed.org/)

Sorun çıkartan sensör tek olarak satılıyor:
PF2C Pozisyon Sensörü, robotta 3 adet bulunuyor. biri bozulduğunda motor marş basmıyor.

Throttle Position Sensor TPS Alfa Romeo Selespeed repl. 7076359 7079246 | eBay (http://www.ebay.co.uk/itm/Throttle-Position-Sensor-TPS-Alfa-Romeo-Selespeed-repl-7076359-7079246-/261142252203)
40dolara yurtdışından temin edilebilir.

xkadirx
13/10/2017, 22:45
merhaba konuyu hortlattım ama arabayı tamir edebilidiniz mi? benim arabamdada aynı sorun çıktı servis çok para istedie