PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zaman zaman çalışmayan 1.3 multijet 90 hp grande puntom



ysfbyk87
09/03/2014, 14:55
Arkadaşlar herkese iyi pazarlar. Aracim zaman zaman çalışmiyor. Ne zaman calismayacagi belli olmuyor geceb hafta 2.5 gunde bir calismiyordu. Dün sabahtan aksama kadar arabyla oraya buraya gittim.10 kez faan in bin yapmisimdir. 2 kez arabam calismadi ve ekranda asr devre disi hill holder devre disi yazdi, teyp in uzerindeki asr isigi hep yanik kaldi. Iki seferde de akü kutup basi mandalini soktum geri taktim arac calisti ve sadece 20 saniye kizdirma bujisi lambasi yandi ekranda kizdirma bujilerini kontrol et dedi o kadar. Ben zaten 2 gun once 1 adet işlevini yitirmis kizdirna bujisini degistirmistim diger 3 ü calisiyordu. Aku de herhangi bir Oksitlenme yok herhangi bir gevseklik yok. Ne olabilir bu akuden azmi voltaj geliyor mars motorumu mars otomatigimi sarj dinamosu mu nedir yaa bu :( feci sekilde moralim bozuk ne zaman calismayacagi belli olmayan arabaya biniyorum.

Arrest
09/03/2014, 15:09
Arkadaşlar herkese iyi pazarlar. Aracim zaman zaman çalışmiyor. Ne zaman calismayacagi belli olmuyor geceb hafta 2.5 gunde bir calismiyordu. Dün sabahtan aksama kadar arabyla oraya buraya gittim.10 kez faan in bin yapmisimdir. 2 kez arabam calismadi ve ekranda asr devre disi hill holder devre disi yazdi, teyp in uzerindeki asr isigi hep yanik kaldi. Iki seferde de akü kutup basi mandalini soktum geri taktim arac calisti ve sadece 20 saniye kizdirma bujisi lambasi yandi ekranda kizdirma bujilerini kontrol et dedi o kadar. Ben zaten 2 gun once 1 adet işlevini yitirmis kizdirna bujisini degistirmistim diger 3 ü calisiyordu. Aku de herhangi bir Oksitlenme yok herhangi bir gevseklik yok. Ne olabilir bu akuden azmi voltaj geliyor mars motorumu mars otomatigimi sarj dinamosu mu nedir yaa bu :( feci sekilde moralim bozuk ne zaman calismayacagi belli olmayan arabaya biniyorum.

aküden kaynaklı gibi ama akünüz iyiyse araç şarz etmiyor falan olabilir mi ?

ysfbyk87
09/03/2014, 15:30
Bende anlamadim hicbirsey. Ne olabilir mantigim almadi henuz.

000111
09/03/2014, 15:36
Muhtemelen akunuzden kaynaklanan bir sorun voltaj az geldigi icin kizdirma bujisini bozuyor. Genelde gostergedeki uyarilarin asil sebebi akunun zayif olmasindandir.

halils2
09/03/2014, 15:39
Repla arkadaşımız gibi sizin de arızanız bodyden sanırım. Konusu daha yeni bir okuyun bence sorunlarınız aynı

ysfbyk87
09/03/2014, 15:56
Repla arkadaşımız gibi sizin de arızanız bodyden sanırım. Konusu daha yeni bir okuyun bence sorunlarınız aynı
Abi, benim araba çalismamazlik yapmiyor aku kutup basini sokup takinca calisiyor. Mesela gecen gun aksam calismadi sabah bi bastim hemen calisti :) Repla arkadasimizin sorunu sanziman beynindemiymis.

halils2
09/03/2014, 16:29
Abi, benim araba çalismamazlik yapmiyor aku kutup basini sokup takinca calisiyor. Mesela gecen gun aksam calismadi sabah bi bastim hemen calisti :) Repla arkadasimizin sorunu sanziman beynindemiymis.

Hangi beyin olduğu kesin belli değil ama bu beyinli araçlar böyle tuhaf. Sen akü kutup başını söktüğünde sisteme reset atıyorsun sıfırdan kuruyor kendini sonra çalıştırıyorsun. Akşam çalışmayıp sabah çalışması da aynı. Body ecu ile iletişimi sağlayamazsa araç çalışmaz. Sonra sen aracı kilitlersin eve gidersin sistem kendini kurar basarsın çalışır.

ysfbyk87
09/03/2014, 17:46
Hangi beyin olduğu kesin belli değil ama bu beyinli araçlar böyle tuhaf. Sen akü kutup başını söktüğünde sisteme reset atıyorsun sıfırdan kuruyor kendini sonra çalıştırıyorsun. Akşam çalışmayıp sabah çalışması da aynı. Body ecu ile iletişimi sağlayamazsa araç çalışmaz. Sonra sen aracı kilitlersin eve gidersin sistem kendini kurar basarsın çalışır.

Peki replay arkadasimizin ki neden hic calismamis abi? Ayrica body dedigin nedir ben bu konulara cok uzagim :( aracin neresinde bulunur? Ayrica gecen hafta calismdiginda hic aku kutup baslarini sokmuyordum bi akuye tokat bi sigorta kutusuna calisiyordu :)

AŞağıdaki uzantida hata videosu vardir.

20140309_170517 - Dailymotion video (http://www.dailymotion.com/video/x1fqsj5_20140309-170517_auto)

halils2
09/03/2014, 18:00
Peki replay arkadasimizin ki neden hic calismamis abi? Ayrica body dedigin nedir ben bu konulara cok uzagim :( aracin neresinde bulunur? Ayrica gecen hafta calismdiginda hic aku kutup baslarini sokmuyordum bi akuye tokat bi sigorta kutusuna calisiyordu :)

AŞağıdaki uzantida hata videosu vardir.

20140309_170517 - Dailymotion video (http://www.dailymotion.com/video/x1fqsj5_20140309-170517_auto)

Valla kardeşim bu işler çok karışık şurası bozuktur ondan yapar diyordun kabloda temassızlık çıkıyor. Repla nın aracı muhtemelen body ya diğer taraflarla haberleşemiyordu ondan çalışmadı ya da kendi içinde prosedürü tamamlayamyordu ondan ama kontak spreyi sıktıklarına göre temassızlık vardı sanırım. Geçen ay benin sinyallerden dolayı body tamire gitti. Sinyaller yapıldı hiç alakası olmayan uzaktan kumanda algılayıcısı bozuldu. Eskiden araç 20 30 m den kapıları açıp kapardı şimdi 1 m den anca çalışıyor mesela. Body aracın ön göğüs üstündeki sis açma kapatma tuşlarının altındaki kapağın altında, üzerinde sigortalar var zaten görürsün. Cihaz o. Araç üstündeki tüm donanımlar body ile can bus ile bağlantılı.

ysfbyk87
09/03/2014, 18:44
Akü yeterli voltu o an icin uretemiyordur yada arac yeterli sarj etmiyordur gibide dusunebilirmiyiz abi.

halils2
09/03/2014, 19:47
Akü yeterli voltu o an icin uretemiyordur yada arac yeterli sarj etmiyordur gibide dusunebilirmiyiz abi.

Şarjdan yana sıkıntı olsa zaten akü lamban yanar, bu elektrik elektronik işi gerçekten acayip bir iş bazen karşılaştığım durumlara ben bile inananmıyorum nasıl olur diye. Haberleşme olayı çok farklı bir şey kablodan geçen 3 5 miliamper mertebesindeki akımlarla 2 cihaz arasında veri transferi oluyor, evinde kullandığın internet gibi. Bizim araçlardaki sistem de bunlara benziyor. Cihazlar içindeki bilgiler 2 kablo aracılığıyla ana beyinde toplanıyor ve aracın yürümesi sağlanıyor. Senin aracın verdiği asr hill holder devre dışı, bujileri kontrol et hataları ecu, abs esp ünitesi ve body arasındaki haberleşme hatasından dolayı alması gereken verileri alamadığından ekrana hata olarak yansıyor. Kendi işimden örnek vereyim: Firmaya son gelen ram makinası profibus haberleşmesiyle çalışıyor. Normalde ekranda sabit 3 arıza var ve bunlar varken de makinanın çalışmasına engel yok. Dün gece yaklaşık 60 tane olan haberleşme noktasından sadece 2 si arasından yani bir noktadan diğer noktaya giden kablo haberleşme soketinin bozuk olmasından dolayı makina ekranında 97 tane arıza vardı :) hadi gel şimdi 97 arızayı yap. Ama öyle değil işte haberleşmenin sıkıntılı olduğu noktayı bulduktan sonra soketi değiştirdin mi arıza falan kalmıyor. Replanın başına gelenle senin ki benzer ama bu ara forumda okuduğum en popüler arıza cityden sonra body arızaları olmaya başladı. Fiat bu bodylerden iyi para kaldıracak yakında.

ysfbyk87
09/03/2014, 20:00
Vay beee :) yarin sabahin korunde gidicem sanayiye. Abi biraz akil versende nerelere gitsem. Ilk olarak akucuye gideyim mi olctureyim mi emin olunca hemen elektrikciye mi gideyim yoksa ecu tamiri yapan yerleremi gideyim?

halils2
09/03/2014, 20:24
Vay beee :) yarin sabahin korunde gidicem sanayiye. Abi biraz akil versende nerelere gitsem. Ilk olarak akucuye gideyim mi olctureyim mi emin olunca hemen elektrikciye mi gideyim yoksa ecu tamiri yapan yerleremi gideyim?

Buraya kadar bilgi paylaşımında bulunduk, her ne kadar fabrika elektrik elektroniğinde işi bilsem de araç elektrik elektroniği konusunda usta değilim kendimce uğraşıp yaptıklarım, yaptırdıklarım var ama sana kendim bakıp emin olmadığım bir arızadan dolayı hele ki beyin arızası olma ihtimali olan bir arızadan dolayı şurda yaparlar burda yaparlar diye kesin konuşamam kardeşim. Senin ilk yapman gereken aracı bilgisayara bağlatıp arızayı kesin olarak tespit ettirmen. Eğer ki arıza kesin olarak beyinden kaynaklıysa o zaman yapman gereken ya beyni tamir ettireceksin ya da yenisini alacaksın. Benim body sinyal arızasından dolayı tamire gittiğinde bana en uygun 350 tl fiyat verdiler. Serviste yaptırırsam fiyat yaklaşık 600 tl leri bulacaktı. Sağ olsun Haliç otodaki arkadaşlar yardımcı oldular işi onların üzerinden değil direk olarak yaptırarak ucuza mal ettim. Ama maddi durum uygun olsa 1500tl verip yenisini alırdım zira aracımı şu an için satmayacağım ki zaten tamir görüp gelen body uzaktan kumandası yakından kumanda durumuna düştü.
Sen Ankara'da iyi bir servise git, belki sanayiden 3 5 fazla vereceksin ama en azında arızanın ne olduğunu tam öğrenirsin. Sonra da dediğim gibi ordan çıkacak sonuca göre ne yapman gerektiğini yine konuşuruz. Tamir olacaksa fiyatını öğrenirsin, sıfırının da fiyatını sorarsın hangisi aklına yatıyorsa ona göre adım atarsın.

ysfbyk87
09/03/2014, 21:17
Abi senin body dedigin yerden dun bilgisayar bagladi fiat ozel servisi ciddi hatalar yok dedi motor yagiyla alakali hata var dedi birde geri vites lambanla alakali var dedi. Onlarida sildin dedi. Body hatasi olsa vermez mi bilgisayarda bir belirti.

byadrenalin
09/03/2014, 22:06
Bence sıkıntı şarj dinamosundan. Yakında tamamen bozulacaktır.

halils2
09/03/2014, 22:20
Abi senin body dedigin yerden dun bilgisayar bagladi fiat ozel servisi ciddi hatalar yok dedi motor yagiyla alakali hata var dedi birde geri vites lambanla alakali var dedi. Onlarida sildin dedi. Body hatasi olsa vermez mi bilgisayarda bir belirti.

Vermesi lazım ama verir mi vermez mi bilmiyorum. Yaın zamanda karşılaştığım airbag ünitesini devre dışı bırakmışlar o arızayı ekranda gösteriyordu.

ysfbyk87
10/03/2014, 09:48
Şimdi arabam sanyide elektrikcide lifte alir almaz usta akunun şaşe kablosuna bakti. Kablonun ucu cikti cikacak pozisyonda emanet duruyordu iste hata burda dedi. Kabloyu cikardi yuvasindan kontaga bir bastik ayni hatayi verdi kabloyu simdi yeniledik guzelce oraya da lehimledi bastik aninda calisti.
herkese tesekkurler.

halils2
10/03/2014, 09:52
Senin adına sevindim ucuz kurtardın geçmiş olsun.

mezkur
10/03/2014, 11:10
Geçmiş olsun..

ysfbyk87
10/03/2014, 11:19
Tesekkur ederim.

ibooovn
10/03/2014, 13:22
geçmiş olsun bazen bukadar basit şeyler çok büyük sorunlar açıyormuş demek ki..

cemdogu
10/03/2014, 13:30
Şase kablosu da boru değildir ha.Vallahi mazallah beyni,teybi elektronik herşeyi ele alırsınız maazallah iyi olmuş hallolması çok sevindim.Nice Puntolar böyle ottan sebeplerden sanayilik servislik oluyor malesef

C2105 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

byadrenalin
10/03/2014, 13:35
Gecmis olsun. Ucuz yollu atlatmissin isi :)

ysfbyk87
10/03/2014, 14:13
Şase kablosu da boru değildir ha.Vallahi mazallah beyni,teybi elektronik herşeyi ele alırsınız maazallah iyi olmuş hallolması çok sevindim.Nice Puntolar böyle ottan sebeplerden sanayilik servislik oluyor malesef

C2105 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gerçekten içim ferahladi. Ustanın dedigine gore bu gibi ufak tefek durumlar insani olmayacak seyleri yaptirmaya kadar goturuyor diyor. Mesela bu ustaya girmeden once birkac yere gittim birisi mars dinamosu ve otomatigini revize etmemiz gerek dedi birisi sarj dinamosu dedi birisi body computeri sokmemiz bakmamiz gerek dedi. Hepsinden de bilmeden ayrildim dukkanlardan icimden bir ses bu kadar buyuk degil dedi. Tanidigim vasitasiyla gittigim ustanin ilk baktigi yer oldu.

ysfbyk87
10/03/2014, 14:14
Gecmis olsun. Ucuz yollu atlatmissin isi :)

Tesekkurler umarim kesin cozum orasidr, baska bir yer cikarmi diye endise duymuyor degilim.artim o kadar kasmisim ki kendimi 2 haftadir.