PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon tuşlarını led lerini nasıl actifleştire bilirim?



karaelmaz
09/03/2014, 02:06
Aracımda gece seyahatlerinde düreksiyon tuşlarını kullanamıyorum. Az önce tüşlari söktüm baktım ledler takılı degil hadi onu takabilirim direnclerde ledleri aydınlatacak kablo baglı degil. Bady den direksiyon pimlerine gelen kablolarda eksiklik yok ama direksiyona tuş merkezine 8 kablo geliyo bunlarda 5 aktif paylaşacagim resimlerde nerden nereye kablo cekmem gerek
http://img.tapatalk.com/d/14/03/09/y5umuhuq.jpg
Ses acma kısma drencinde ortada kablo yok
http://img.tapatalk.com/d/14/03/09/uby3upaz.jpg
http://img.tapatalk.com/d/14/03/09/3uzu4apu.jpg
Degiştir düşların direncinde 2 kablo yok
http://img.tapatalk.com/d/14/03/09/ype3ere8.jpg
Baş parmagımın üstündeki merkezde badyden gelen 8 kablo var zaten pim yuvasıda 8 lik. İki parmagımin arasındaki merkezde 4 pim cikişi var ama ona 5 kablo giriyo
Ben şimdi nerden nereye hangisinden hangisine kablo cekmeliyim. Yada direksiyon tüşlarıni aydınlatmak icin başka bir şeymi yapılı yardımlarınızı bekliyorum


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

ibooovn
09/03/2014, 15:57
benimkiler degistirilmis aldigimda kip kirmizi canli yaniyorlar cok.bildiginiz kirmizi led takmislar yedekleride duruyor..direnc falanda var..biraz arastirirsaniz bulabilirsiniz bence ..forumda vardi sanirim..

ibooovn
09/03/2014, 16:00
burada http://forum.grandepuntotr.com/kendi-modifiyeni-kendin-yap/24566-direksiyon-kumandasi-led-montaji.html

karaelmaz
09/03/2014, 16:19
burada http://forum.grandepuntotr.com/kendi-modifiyeni-kendin-yap/24566-direksiyon-kumandasi-led-montaji.html


Bu konudan tam olarak birşey anlamadım ledleri takmak zaten kolay anlamadıgım ledleri yakacak kablo nerden alınıp nereye baglancak sarı kırmız kablodan söz etmiş üyemiz ama bunları nereye baglıycaz. Belki cok basit bişey ama bilmedigim icin gözümde büyüyo


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

alixxx
09/03/2014, 16:26
Bu konudan tam olarak birşey anlamadım ledleri takmak zaten kolay anlamadıgım ledleri yakacak kablo nerden alınıp nereye baglancak sarı kırmız kablodan söz etmiş üyemiz ama bunları nereye baglıycaz. Belki cok basit bişey ama bilmedigim icin gözümde büyüyo


_____________________________________
TürkBirDeV
Türk Bir dev Videosu - Mynet SahneTv (http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/)

Gene mi ben cevaplayayım arkadaş ya :D

Şahin sol kumanda grubundaki bir tane kablo boş onu alıp sağ kumanda grubuna getireceksin ve sağda tek bir tane boş kalacak onuda deneyerek boş soketi bulacaksın ve oraya bağlayacaksın olmadı bir tane kontrol kalemi ile artı kutbu bulup ona bağlayacaksın. Sıkıştığın yerde gene konuşalım.

Fakat bunlarda yetmeyecek her bir kumandaya 3 smd direnç bağlanacak.

karaelmaz
09/03/2014, 17:27
Gene mi ben cevaplayayım arkadaş ya :D

Şahin sol kumanda grubundaki bir tane kablo boş onu alıp sağ kumanda grubuna getireceksin ve sağda tek bir tane boş kalacak onuda deneyerek boş soketi bulacaksın ve oraya bağlayacaksın olmadı bir tane kontrol kalemi ile artı kutbu bulup ona bağlayacaksın. Sıkıştığın yerde gene konuşalım.

Fakat bunlarda yetmeyecek her bir kumandaya 3 smd direnç bağlanacak.


Bu drenclerin sitanil bi derecesi varmi yoksa her birine farklımı derece takcaz


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

alixxx
09/03/2014, 17:51
Bence her bir led için 470 ohm direnç kullanman yeterli olacaktır Şahin. Daha önce bir arkadaşımınkini bu şekilde yapmıştım.

karaelmaz
09/03/2014, 18:39
Bence her bir led için 470 ohm direnç kullanman yeterli olacaktır Şahin. Daha önce bir arkadaşımınkini bu şekilde yapmıştım.


İzinli günümde bi deneyim bakalım


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

karaelmaz
14/03/2014, 17:36
Bu led isi beni asti varmi forumda bana yardim edecek biri. İstanbuldan yapa bilen varsa geleyim yanina istanbul disinda yapan varsa sokup kargo ile yollayim ya cok pis taktim bu isik isine


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

korguntuyenc
14/03/2014, 17:58
benımkılerde yanmıyor yapacak bırıne yancı olurum anında :)))

karaelmaz
14/03/2014, 18:06
benımkılerde yanmıyor yapacak bırıne yancı olurum anında :)))


Abi sen sirani bekle önce ben :) bu isi nasil yaptigimizi bir ogreneyim her istiyene ben yapcam valla ha


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

korguntuyenc
14/03/2014, 18:16
şahin herşeyde senın kapını çalıyoruz kardeş utanıom artık ya :)

karaelmaz
14/03/2014, 18:19
şahin herşeyde senın kapını çalıyoruz kardeş utanıom artık ya :)


Abi forum paylasmaktir yardimlasmadir nasil forumdan biri bana bunu ogretecekse bu bilgi arkada biryerde kalmamali ogrenmenin yapmanin siniri yok
Daha kimse yapmamis ama 2015 yaza dogru active aracima skydome yaptircam en son o takintim o yeterki onden pert yemis dynomic skydomeli arac bulayim yeter


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

korguntuyenc
14/03/2014, 18:23
hadi bakalım belkı bızde sana onu bulmanda yardımcı oluruz kimbilir :)

karaelmaz
14/03/2014, 18:24
hadi bakalım belkı bızde sana onu bulmanda yardımcı oluruz kimbilir :)


Bizlerden biri aracini pert etmesin de :) e edersede bilgimiz olsun dimi ya :)


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

salih1905
18/03/2014, 09:32
Bu gidişle 2015'te Şahin'nin aracı dünya üzerindeki en dolu active punto olacak :)

Led işi çok iyi oluyor harika gözüküyor gerçekten

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

karaelmaz
20/03/2014, 14:53
alixx ali abimin sayesinde artik benimde dreksiyon kumanda tuslarim led li
http://img.tapatalk.com/d/14/03/20/6a3ahana.jpg
http://img.tapatalk.com/d/14/03/20/etebyba4.jpg


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

celenlee
20/03/2014, 16:51
Hocam hayırlı olsun halletmişsin bile :)

alixxx
20/03/2014, 17:22
Güle güle kullan birader :)

karaelmaz
20/03/2014, 19:00
Güle güle kullan birader :)


Saol abim eline saglik


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

karaelmaz
20/03/2014, 19:01
Hocam hayırlı olsun halletmişsin bile :)


Ali abi saolsun hallediverdi furkan :)


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

Ersal
20/03/2014, 23:46
Ali bey elinize emeğinize sağlık.Bravo valla size.İşte forum kardeşliği..

alixxx
21/03/2014, 00:10
Ali bey elinize emeğinize sağlık.Bravo valla size.İşte forum kardeşliği..

Ne olacak topu topu 6 led değil mi bu :)

bartaz
05/04/2014, 21:13
Kıymetli arkadaşlar beni 2012 puntoda direksiyondaki, tuşlar yanmıyor,servis aktiv modellerde yok dedi başka bir araçdan tuşları söküp taktık çalışıyor nedendir acaba.

karaelmaz
06/04/2014, 21:37
Kıymetli arkadaşlar beni 2012 puntoda direksiyondaki, tuşlar yanmıyor,servis aktiv modellerde yok dedi başka bir araçdan tuşları söküp taktık çalışıyor nedendir acaba.


Sizin tuslarin altindan cilan meKanizmada led varmiydi peki
http://img.tapatalk.com/d/14/04/07/eqa2ezeq.jpg
Bunun gibi ciplakmiydi
http://img.tapatalk.com/d/14/04/07/u7e5ehah.jpg
Biz bu ledleri sonradan taktik ama bu led olan yerlerde sizinkinde led varmiydi?


_____________________________________
TürkBirDeV
http://www.mynet.com/video/haber/turk-bir-dev-419183/

electradio
19/07/2017, 14:11
Yapmak isteyen arkadaşlar için;

tuşlarda kullanılan orjinal led ler smd 1206 dan daha ufak bir led. Ayrıca ben 1/4w-560ohm smd direnç kullandım, çalışırken sıcaklığı 80-90 derece yi buluyor.