PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracım çalışmıyor



mezkur
06/03/2014, 19:19
Merhaba arkadaşlar
Aracım en son 2 gündür vites'e kolay kolay geçmiyordu dün park ettim az önce otoparkta denedim ama marş basmıyor mar konumuna alıp elektirik verince ön tarafta tırk diye bir ses geliyor sonra hiç birşey olmuyor ve yine kontak mar konumundayken vites boştan 1'e atmıyor sizce sıkıntı ne olabilir akü kutup başı söküp taksam işe yararmı yoksa kaskonun çekicisini arayıp yetkili servise mi çektirsem?


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

serrko
06/03/2014, 19:27
Akü bitmis gorunuyor bence

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

mezkur
06/03/2014, 19:31
Akü bitmis gorunuyor bence

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi


Hocam bilmediğimden soruyorum akü bitse radyo açılır mı ? Yaklaşık yarım dk kadar radyo çalıştı sonra kapattım
Teşekkür ederim cevabınız için.


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

khanunl
06/03/2014, 19:37
Radyo fazla akım çekmez.Kontak açıkken farlarınızı açın biraz bekleyin yanmasında anormallik varmı bakın farlarınız sönükleşiyorsa büyük ihtimalle akü problemidir.

serrko
06/03/2014, 19:38
Calisir aku tamamen bitmediyse aku voltaji 11 voltun altina indiyse calismaz aracinizda otomatik galiba sanziman uzerinde viteslerin gecisi icin bir yag pompasi var voltaj az oldugu icinde yag pompalamadigi icin vites gecisi gerceklersmez araca takviye yapip bir deneyin

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

mezkur
06/03/2014, 20:04
Arkadaşlar akü 2013 ocakta takılmış farları yada radyoyuda açık bırakmadım ama bozulmuş olabilir mi yada gevşemiş olabilirmi acaba ona mı bakmalıyım


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

khanunl
06/03/2014, 20:41
Farlar 2x55 watt çektiği için daha rahat anlayabilirsiniz.Yada bir oto elektrikçisine aracın akü voltajını olduğu yerde ölçtürün.

halils2
06/03/2014, 20:44
Merhaba arkadaşlar
Aracım en son 2 gündür vites'e kolay kolay geçmiyordu dün park ettim az önce otoparkta denedim ama marş basmıyor mar konumuna alıp elektirik verince ön tarafta tırk diye bir ses geliyor sonra hiç birşey olmuyor ve yine kontak mar konumundayken vites boştan 1'e atmıyor sizce sıkıntı ne olabilir akü kutup başı söküp taksam işe yararmı yoksa kaskonun çekicisini arayıp yetkili servise mi çektirsem?


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Akü kutup başlarını anahtar varsa bir söküp takın belki tam temas etmemeiş olabilir, akü üstündeki ana sigortayı bir kontrol edin geçirmemezlik yapabilir. Eğer bunlarda bir anormallik yoksa ver ön taraftan tırk sesi diye tabir ettiğiniz marş motorunun üstündeki kaba tabiriyle sesi gelip motor hiç dönmüyorsa muhtemel sıkıntı aküdür. Takviye yapıp deneyin muhtemelen çalışacaktır aracınız.

Seronet
06/03/2014, 22:17
Geçmiş olsun, bu ara var birşeyler kara bulutlar geziyor. Şuan durum nedir?

Tapatalk

mezkur
06/03/2014, 22:17
Ustam az önce geldi takviye yaptı ama yine çalışmadı korumaya almış kendini yarın gelip yazılım atıcak birde öyle deneyecek bakalım inşallah kurtuluruz bunla en kötü debriyaj değişebilir diyor


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Seronet
06/03/2014, 22:22
Sanzimana üstten sopa vb birşeyle tıklayıp denermisin birde sigorta kutusunu.

Tapatalk

halils2
06/03/2014, 22:23
Ustam az önce geldi takviye yaptı ama yine çalışmadı korumaya almış kendini yarın gelip yazılım atıcak birde öyle deneyecek bakalım inşallah kurtuluruz bunla en kötü debriyaj değişebilir diyor


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Araba çalışmıyor debriyajla ne alakası varmış ki?? Şanzumanda sıkıntı olsa da aracı çalıştırması lazım.
Araç otomatik mi?

Seronet
06/03/2014, 22:25
Sanzimana üstten sopa vb birşeyle tıklayıp denermisin birde sigorta kutusunu.
Tapatalk

Bugün aynı sorunu yaşayan Furkan nın aracını bu sekilde çalıştırdık.

Tapatalk

mezkur
06/03/2014, 22:27
Araba çalışmıyor debriyajla ne alakası varmış ki?? Şanzumanda sıkıntı olsa da aracı çalıştırması lazım.


Kesin debriyaj demiyor dualogic vitesler akü tamamen bitince kendini korumaya alıyormuş



iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

serrko
06/03/2014, 22:27
Aracin kontagini acinca sanziman robit pompasi calisiyormu soyle tarif edeyim araca biek icin kapisini actiginda bir ses gelir pompa sesi o ses varmi

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

mezkur
06/03/2014, 22:28
Aracin kontagini acinca sanziman robit pompasi calisiyormu soyle tarif edeyim araca biek icin kapisini actiginda bir ses gelir pompa sesi o ses varmi

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi


Evet var


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Seronet
06/03/2014, 22:31
Pc bağlantısında sensör arızası vardı. Muhtemelen vitesin ne durumda olduğunu okuyan sensör. Tıklayınca okumaya başladı ve araç çalıştı.

Bu arada, takviye ve arıza silme işe yaramadı.

Tapatalk

halils2
06/03/2014, 22:32
Kesin debriyaj demiyor dualogic vitesler akü tamamen bitince kendini korumaya alıyormuş



iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

E o zaman ilk önce yeni bir akü takıp deneyin olmazsa ona göre bir yol izlenir.
Hidrolik pompa çalıştığına göre ekranda da şanzıman hatası vermiyorsa sorun akü, elektrik tesisatı ve marş motorunda aramak gerek. Akü altındaki şaseleme kablolarını da bir kontrol edin.

celenlee
06/03/2014, 22:47
Ben de tamamen ayni arizayi yasadim bu aksam.Az once benim araci calistirdik, sagolsun serhat geldi beraber baktik.

Sensor arizasi yuzunden marsin basmasina musade etmiyor.

Arizalari sildik olmadi.
Aku takviyesi yaptik olmadi.
Robotun ustune kablo girisi olan yerlere hafif hafif tikladim serhat marsa basti ve calisti.

Ya serhatin eli degmesi gerekiyor, ya da sensor ;)

Bir de sunu deneyin, servisten bir arkadas iletti:
Hizlica iki kere kontak ac kapa yapip gaza basin.
Dualogic e bi ayar veriyomus bu islem.

Gecmis olsun tekrardan.

mezkur
06/03/2014, 22:52
Ben de tamamen ayni arizayi yasadim bu aksam.Az once benim araci calistirdik, sagolsun serhat geldi beraber baktik.

Sensor arizasi yuzunden marsin basmasina musade etmiyor.

Arizalari sildik olmadi.
Aku takviyesi yaptik olmadi.
Robotun ustune kablo girisi olan yerlere hafif hafif tikladim serhat marsa basti ve calisti.

Ya serhatin eli degmesi gerekiyor, ya da sensor ;)

Bir de sunu deneyin, servisten bir arkadas iletti:
Hizlica iki kere kontak ac kapa yapip gaza basin.
Dualogic e bi ayar veriyomus bu islem.

Gecmis olsun tekrardan.


Abi bi deneyelim ama robot nerde tam olarak


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

celenlee
06/03/2014, 23:01
Abi bi deneyelim ama robot nerde tam olarak


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Motor ile aku arasindan bakinca gordugun metal kisim sanziman ve robot
Orda zaten kablo girip cikan yerleri gorursun o kisimlara hafif hafif tikladim. Metal bir cubuk ile.

**Tiklamadan once su kontaj ac kapa olayini da denermisin cok merak ettim ise yaricak mi acaba?

mezkur
06/03/2014, 23:07
Motor ile aku arasindan bakinca gordugun metal kisim sanziman ve robot

Orda zaten kablo girip cikan yerleri gorursun o kisimlara hafif hafif tikladim. Metal bir cubuk ile.



**Tiklamadan once su kontaj ac kapa olayini da denermisin cok merak ettim ise yaricak mi acaba?


Dediklerini yaptım yemedi :( kontagı çevirince aküden geliyor ses sanki


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

celenlee
06/03/2014, 23:15
Akunun altindan robttn geliyodur ses.
Arac nerde?

Levent civarindaysan beraber bakalim.

Seronet
06/03/2014, 23:16
Geçmiş olsun tekrar, bir yerden elm kablosu bulup, şanzımana bağlanıp arıza koduna bakmak lazım. Yerin tam olarak nerede Istanbul'damisin?

Tapatalk

Honor COOPER
06/03/2014, 23:28
Akünün ne zaman nasıl biteceği belli olmuyor bir yerden kaçak oluyor ve bir bakmışsın araba çalışmıyor.

mezkur
06/03/2014, 23:38
Araç acıbadem de arkadaşlar ama yarın bi usta yazılım atsın bakalım olmazsa bırak dedim zaten


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Evren_c
06/03/2014, 23:53
Geçmiş olsun :(

Araçta start&stop yok sanırım ama bu donanıma sahip araçlarda akü takviyesi yapmayın deniyordu sanırım, hatırlatmak istedim.

celenlee
07/03/2014, 09:33
Araç acıbadem de arkadaşlar ama yarın bi usta yazılım atsın bakalım olmazsa bırak dedim zaten

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arıza kodunu okumadan işlem yapmayın bence.
Sensör soketlerinde bile problem olabilir.

brcan157
07/03/2014, 10:28
aynısı bana tam bır ay once oldu.araba vıtesteyken calıstırmısım o sırada sıgara yakıyodum araba sendeleyınce kapattım.sonra tııııırrkk tıırrkkk dıye araba marş basmıyor.dedım eyvah marş dınamosu gıttı.sonra aradım kaskoyu geldı arkadas aku degerını octu ve sonuc aku değiş yazısı idi.akü değiştim ve 60amper aldım.cok sukur sıkıntı yok.bu arada eski aküm 55 ampermiş.55 amper kaldırmaz dedi servis elemanı.


ayrıca sunuda ekliyim farlar ve teyp ve tum elektronık aksam calısıyodu.akü bunları calıstırır.sadace aracı şarj etmez.

EqZoTiC
07/03/2014, 10:50
Calisir aku tamamen bitmediyse aku voltaji 11 voltun altina indiyse calismaz aracinizda otomatik galiba sanziman uzerinde viteslerin gecisi icin bir yag pompasi var voltaj az oldugu icinde yag pompalamadigi icin vites gecisi gerceklersmez araca takviye yapip bir deneyin

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi


+1. Marş motoruyla radyonun çektiği akım arasında dünya kadar fark var. Farlarınızda yanmıyordur

serrko
07/03/2014, 11:21
+1. Marş motoruyla radyonun çektiği akım arasında dünya kadar fark var. Farlarınızda yanmıyordur

Orda ben farlar ile teyipin calismasindan bahsettim aracin degil 11 voltun asagi inmediyse radyo ve farlar calisir arac calismaz ve sanziman robot pompasi calismaz

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

mezkur
07/03/2014, 11:37
Orda ben farlar ile teyipin calismasindan bahsettim aracin degil 11 voltun asagi inmediyse radyo ve farlar calisir arac calismaz ve sanziman robot pompasi calismaz

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi


Evet abi benimde servisten az önce edindiğim bilgi o yönde farlar radyo vs çalışıyor ama robot için yeterli gün alamıyor bakalım usta tekrar deneyecek gelip

Teşekkür ederim yardımlarınız için.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

serrko
07/03/2014, 11:50
Evet abi benimde servisten az önce edindiğim bilgi o yönde farlar radyo vs çalışıyor ama robot için yeterli gün alamıyor bakalım usta tekrar deneyecek gelip

Teşekkür ederim yardımlarınız için.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bunlarda robot yagi kacirma yapiyor yag bittigi icinde vitese gecmeme sorunu var bilgin olsun yazilim falan alakasi yok bende yetkili serviste calisiyorum

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

mezkur
07/03/2014, 13:29
Abiler şimdi aradı usta beyin hatası veriyormuş bırak dedim o zaman büyük iş mi bu beyin arızası? Robotla ilgili bir arıza değil diyor aracın sigortasının orda bir beyin var o arızalı gözüküyormuş napayım bu durumda?


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

serrko
07/03/2014, 13:37
Abiler şimdi aradı usta beyin hatası veriyormuş bırak dedim o zaman büyük iş mi bu beyin arızası? Robotla ilgili bir arıza değil diyor aracın sigortasının orda bir beyin var o arızalı gözüküyormuş napayım bu durumda?


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kardes kolay beyin bozulmaz eger yazilim atmaya kalktilarsa kendikeride beyne zarar vermis olabilir bilgin olsun bence servise gotur araci

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

mezkur
07/03/2014, 21:00
Abiler şimdi yol yardım geldi üzerindeki 60 lık opar akü cihaza bağlayınca değiştirin uyarısı veriyor neyse söktü sıfır paketinden açtı inci 60 lık bağladı ama banamısın demedi bizde aküyü geri verdik yarın çekici hizmetinden yararlanıp servise çektireceğim bir aksilik olmazsa. Araç boş viteste yani N konumunda kaldı düzelmiyor gelen yol yardımda da kablo ve cihaz yoktu bu sebepten hata koduna bakamadık.



iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

mezkur
08/03/2014, 14:18
Arkadaşlar problem deha oto tarafından giderildi sağolsunlar çok iyi ilgilendiler, sabah 7:30 da kaskonun çekicisi geldi aracı aldı deha otoya çekti hemen probleme baktılar bilgisayara bağladılar ne gördülerse beyine wd40 tarzı bir contac cleaner sıkıp tekrar taktılar araç çalıştı aküde de hiç bir sıkıntı yokmuş dün ölçtüklerinde sıfır çıkmıştı.Birdaha yaparsa aracı alır tüm araç beyinlerini söküp takıp deneye deneye hangi beyin arıza veriyorsa onu tespit ederiz ama belkide hiç yapmayabilir dediler yani diagnostic'i zor bir arızaymış,bakalım umarım bir daha olmaz ayrıca debriyaj baskı balatayı da ölçtürdüm az kalmış en kısa sürede değiştir dedi onu da öbür ay yaptıracağım fiyatlar gerçekten çok uygun deha oto yu tavsiye ederim.

Forum dan ilgi gösteren arkadaşlara da çok teşekkür ederim..


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Seronet
08/03/2014, 16:48
Geçmiş olsun dostum, iyi tıklasaydın demekki çalışacakmış :)

mezkur
08/03/2014, 17:04
Geçmiş olsun dostum, iyi tıklasaydın demekki çalışacakmış :)


Tıklatamadım :D
Neyse gitmişken sol cam çalışmıyordu soketini değiştirdiler ayrıca davlumbazın vidaları çıkmıştı onları düzelttiler bunlar için para da almadılar


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

halils2
08/03/2014, 21:04
geçmiş olsun

byadrenalin
08/03/2014, 21:49
Geçmiş olsun. Nerede bu deha oto belki bizim de bir yolumuz düşer :)

mezkur
08/03/2014, 23:17
Geçmiş olsun. Nerede bu deha oto belki bizim de bir yolumuz düşer :)


Bomonti'de..
Mutlaka gidin aldığınız hizmetten çok memnun kalacağınızdan eminim daha önce de dediğim gibi diğer fiat yetkili servislere göre fiyatlar makul seviyede ayrıca ufak tefek işlerden para almıyorlar bu da bizim için mutlu edici bir olay.

Bende deha otoyu yine forumdan bulmuştum





iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi