PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anlık yakıt tüketim hatası!!



caca atak
10/02/2014, 18:24
Arkadaşlar merhaba bende 1.4t jet var . Arabayı yeni aldım ama arabada anlamadığım bişey var. Arabada gaza yüklendiğim zaman anlık yakıt tüketimi 0 lt ye taklaşıyor . Ama ayagımı gazdan çektiğim zaman araba 50 lt gösteriyo. Bunu nasıl düzeltebilirim yada düzelttirebilirim fikri olan varmı ?

cdogu
10/02/2014, 18:42
Arkadaşlar merhaba bende 1.4t jet var . Arabayı yeni aldım ama arabada anlamadığım bişey var. Arabada gaza yüklendiğim zaman anlık yakıt tüketimi 0 lt ye taklaşıyor . Ama ayagımı gazdan çektiğim zaman araba 50 lt gösteriyo. Bunu nasıl düzeltebilirim yada düzelttirebilirim fikri olan varmı ?

Çaça deponu bitir. Yeni benzini koyarken sayaçlarını sıfırla. Her benzin alışında yap bunu düzgün tüketim için a ve b triplerini sıfırlaman gerekiyor.

caca atak
10/02/2014, 18:46
Tamam bunu deniyim . Ama çok mantıksız bişey var . Arabanın yakıt tüketimi tam zıttı çalışıyor . :)


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

agah1003
10/02/2014, 20:12
Hocam Benimde Başıma geldi serviste 2 dakikada menüden bişeyler yaparak düzelttiler ama ne yaptıklarını anlamadım :)

P6-U06 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

caca atak
10/02/2014, 20:23
sebebini söyledilermi peki ???

seralex
10/02/2014, 20:26
Daha önce buna benzer bir konu açılmıştı, araç 100 km de tüketimi değilde 1 lt de gidebileceği yolu gösteriyordu dolayısıyla gaz yüklendikçe değerler düşüyordu. Sizinkiside sanırım öyle birşey çözümüde menüden oluyor diye biliyorum. 1/100 gibi bişey yapmak gerek galiba.

Bilen arkadaşlar daha iyi açıklayacaklardır.

caca atak
10/02/2014, 20:36
Daha önce buna benzer bir konu açılmıştı, araç 100 km de tüketimi değilde 1 lt de gidebileceği yolu gösteriyordu dolayısıyla gaz yüklendikçe değerler düşüyordu. Sizinkiside sanırım öyle birşey çözümüde menüden oluyor diye biliyorum. 1/100 gibi bişey yapmak gerek galiba.

Bilen arkadaşlar daha iyi açıklayacaklardır.


teşekkürler .ben yine yarın bi menüden bunu yapmaya çalışıyım olmadı servise götürürüm artık.

cdogu
10/02/2014, 20:55
teşekkürler .ben yine yarın bi menüden bunu yapmaya çalışıyım olmadı servise götürürüm artık.

benim aklıma gelmediydi bu. Serkan beyin söylediği de çözüm evet. Ama sen her yakıt alışında a ve b triplerini yine de sıfırla.

cemdogu
14/02/2014, 17:30
yaa merak etme audiden sonra her türlü az yakar hacım sen de yaa :p

Taurus
14/02/2014, 17:37
Menü ayarlarında birim diye birşey var dostum. Oradan ya 1 litre ile kaç km gider ya da 100km'de kaç litre yakar diye seçiyorsun. Aman yanlışlıkl km göstergeni metrik yapmada sonra araban 30000'den 16000'e iner sende şaşırırsın :D