PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam Kaldırma Oluyor mu GP lerde Yoksa Nasıl Yapılır?



full_as
07/09/2011, 00:37
2006 1.4 Grande Punto Dynamic aldım yeni... aldıktan sonra fakettim ki arka camlarım otomatik değil ve camlar kilitlenince kendiliğinden kapanmıyor... buna bi çözüm bulan var mı... yani modül filan takan... veya bizim arabalrın bazılarında orijinalinde var mı bu özellik? Yardım???

femoli
07/09/2011, 09:31
bu özellik 4 cam otomatiklerde var bunu alarm taktırdıktan sonra cam modülü ile çözebilirsiniz..

Luc
07/09/2011, 10:07
Bunu bende merak ediyorum. Arabayi kitledikten sonra, kilit tusuna basili tutunca mesela camlar kapansin. Yada 2 kere basinca falan, guzel olur :)

femoli benim araba 2 camli, benimkine de olur mu ?

LorDracula
07/09/2011, 10:25
arka camlar bendede manuel bunları otomatik yapma şansımız varmı mehmet abi ?

sedini
07/09/2011, 10:30
emotion ve 4 cam otomatik dynamic modellerde orjinalden var basılı tuttuktan 2-3 sn sonra devreye girer basılı tuttugunuz sürece camlar kalkar..

2 cam otomatik dynamic modellerde ön 2 cam için termikli cam kaldırma modülünü 0.6 sn ye ayarlayarak çözebilirsiniz..

Bizim araçlarda kapı açıldığında elektriği kesiyor araç.. ve kumandadan kapamaya bastığınızda çok kısa bir süre araca elektrik veriyorsunuz bunun içinde ancak termikli cam kaldırma modülü ile sorunu çözebilirsiniz.. tecrübeyle sabittir.. yaptım biliyorum..

macsea
07/09/2011, 14:16
emotion ve 4 cam otomatik dynamic modellerde orjinalden var basılı tuttuktan 2-3 sn sonra devreye girer basılı tuttugunuz sürece camlar kalkar..

2 cam otomatik dynamic modellerde ön 2 cam için termikli cam kaldırma modülünü 0.6 sn ye ayarlayarak çözebilirsiniz..

Bizim araçlarda kapı açıldığında elektriği kesiyor araç.. ve kumandadan kapamaya bastığınızda çok kısa bir süre araca elektrik veriyorsunuz bunun içinde ancak termikli cam kaldırma modülü ile sorunu çözebilirsiniz.. tecrübeyle sabittir.. yaptım biliyorum..

termikli cam kaldırma modülü ne demekk acaba?

sedini
07/09/2011, 19:58
termikli yi yanlış kullanmış olabilirim.. zaman ayarlı.. 0.6 sn ye kadar iletim ayarı yapılabiliyor..

suleyman07
08/09/2011, 02:23
ben kendi aracıma yaptım kapıda + olması lazım bizim araçlarda yok ben tekrar kablo çektim yani kumandaya bastığında modülün çalışması için kapıda +12v. olması lazım.

WiSTaRiA
08/09/2011, 02:48
arkadaşlar ben taktırdım tek kapı puntoma ve tesisat mesisat çekimi olmadı... sürücü tarafına bağlandı modül... kapılar kapandığında 1-2 dakikalık elektrik gelmekte cam motoruna oraya bağlandı... Anahtar ile kapıyı kilitlediğimde cam yukarı kalkıyor...

full_as
08/09/2011, 13:19
ya şimdi bundan önce bende golf vardı onda da arabanın kapısını elle kilitleyip anahtarı kilitleme vaziyetinde tuttuğunda cam kaldırma özelliği vardı bunu ben bi devre yaparak kumandadan komut alır hale getirmiştim. Sedini nickli arkadaş bu modülü kendi yaptıysa burda paylaşmasını rica ediyorum. ya da nerden aldı nasıl temin edebiliriz bi yardımcı olursa seviniriz :D

full_as
08/09/2011, 14:01
galiba dediğiniz cam kaldırma modülü şu oluyor...

Hepsiburada.com : Modacar Termikli 2 Cam Otomatik Kaldırma Modülü 840295 | Oto Aksesuar (http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=20024923&Productid=otm840295)

E_N_D_E_R_
08/09/2011, 21:36
emotion ve 4 cam otomatik dynamic modellerde orjinalden var basılı tuttuktan 2-3 sn sonra devreye girer basılı tuttugunuz sürece camlar kalkar..

2 cam otomatik dynamic modellerde ön 2 cam için termikli cam kaldırma modülünü 0.6 sn ye ayarlayarak çözebilirsiniz..

Bizim araçlarda kapı açıldığında elektriği kesiyor araç.. Ve kumandadan kapamaya bastığınızda çok kısa bir süre araca elektrik veriyorsunuz bunun içinde ancak termikli cam kaldırma modülü ile sorunu çözebilirsiniz.. Tecrübeyle sabittir.. Yaptım biliyorum..

merhaba benim araç dynamıc ön camlar otomatik. Bahsettiğiniz konuyu araştırdım servisler de dahil olmak üzere; sonuç ise şu olmaz denildi oldururuz dendi oda araç elektronik beynine zarar verip yakıyor diye takmak istemediler.özel üretme olan parçalarıda yetkili servisler sorun çıktı dedi bıraktık diye cevap verdiler...bunların dışında gerçek bir çözüm varsa bende isterem :=))
konu hakkında detaylı bilgi paylaşmanız dileğiyle...teşekkürler.

full_as
08/10/2011, 01:58
arkadaşlar ben aldım cam kaldırma modülü bağladım gayette güzel çalışıyo hiç bi sorun yaşamadım bir aydır kullanıyorum. artık arabayı stop etmeden camları kaldırmakla uğraşmıyorum :D
ürün şu:
Hepsiburada.com : Modacar Termikli 2 Cam Otomatik Kaldırma Modülü 840295 | Oto Aksesuar (http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=20024923&Productid=otm840295)

Hepsiburadadan sipariş ettim üç dört gün içinde geldi.. bağlantısını kendim yaptım zor değil yapamayan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım..

Bütün puntocu arkadaşlara tavsiye ederim...

OzzY
08/10/2011, 02:08
arkadaşlar ben aldım cam kaldırma modülü bağladım gayette güzel çalışıyo hiç bi sorun yaşamadım bir aydır kullanıyorum. artık arabayı stop etmeden camları kaldırmakla uğraşmıyorum :D
ürün şu:
Hepsiburada.com : Modacar Termikli 2 Cam Otomatik Kaldırma Modülü 840295 | Oto Aksesuar (http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=20024923&Productid=otm840295)

Hepsiburadadan sipariş ettim üç dört gün içinde geldi.. bağlantısını kendim yaptım zor değil yapamayan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım..

Bütün puntocu arkadaşlara tavsiye ederim...

modul için gereken sabit + kabloyu kapı içinde buldunuzmu yoksa dışardanmı çektiniz?

full_as
10/10/2011, 14:13
dışarıdan aldım kapıfitilinin altından geçirip kapının içine soktum.. bunu mecburen böyle yapmak zorundayız çünkü başka türlü elektrik gelmiyor.. ya da şöyle yapılabilir kapıdan çıkan ve ana kasaya giren soketin arkasından yani sigorta kutusunun alt kısmından camları kaldırma düğmesine giden + kablo bulunup ona direk + verip modülün + sınıda ordan alabiliriz... hem camlar kapı açıldıktan sonra da inip kalkar vaziyete gelir... olmayacak şey değil ama ben böyle çektim + yı çok da göze batan bişi değil yaa :D

HarbiAslan
10/10/2011, 14:22
dışarıdan aldım kapıfitilinin altından geçirip kapının içine soktum.. bunu mecburen böyle yapmak zorundayız çünkü başka türlü elektrik gelmiyor.. ya da şöyle yapılabilir kapıdan çıkan ve ana kasaya giren soketin arkasından yani sigorta kutusunun alt kısmından camları kaldırma düğmesine giden + kablo bulunup ona direk + verip modülün + sınıda ordan alabiliriz... hem camlar kapı açıldıktan sonra da inip kalkar vaziyete gelir... olmayacak şey değil ama ben böyle çektim + yı çok da göze batan bişi değil yaa :D


uygulamasını resimli olarak görmemiz mümkün mü?

bir iki resim eklersen çok iyi olur diye düşünüyorum. :) ben ve benim gibi , bilmeyen arkadaşlara yardımcı olacağını düşünüyorum.

Teşekkürler

sedini
10/10/2011, 15:50
arkadaşlar konu aklımda.. ozan kardeşim sana da cevap veremedim ama.. çok sıkıntılı ve yoğun bir dönemdeyim takip edemiyorum.. aklımdan çıkıyor bazı şeyler..
neyse o modülü alıp bi oto elektrikçiye götürürseniz sanayide onlar halleder.. araç emotion sa modülün işlevi farklı active ve dynamiclerde farklı diye biliyorum çünkü active ve dynamiclerde sağ cam otomatik inmiyor sanırım.. elektrikçime gitme fırsatım olmadı modül + 25 lirada ustaya verdim totalde 50 ye taktırmıştım ben.. 4-5 ay önce.. ustanın yanına gitme fırsatım olmadı olursa ne şekilde uyguladığını detaylı sorucam..

OzzY
10/10/2011, 20:12
dışarıdan aldım kapıfitilinin altından geçirip kapının içine soktum.. bunu mecburen böyle yapmak zorundayız çünkü başka türlü elektrik gelmiyor.. ya da şöyle yapılabilir kapıdan çıkan ve ana kasaya giren soketin arkasından yani sigorta kutusunun alt kısmından camları kaldırma düğmesine giden + kablo bulunup ona direk + verip modülün + sınıda ordan alabiliriz... hem camlar kapı açıldıktan sonra da inip kalkar vaziyete gelir... olmayacak şey değil ama ben böyle çektim + yı çok da göze batan bişi değil yaa :D
bende bulamadımda bulan varmı merak ediyorum belki vardır diye :) emotionlarda var kapı altındaki ışıklar için. muhtemelen bazı dynamiclerdede bu tesisat kapı içine kadar çekilmiş. bende tavan lambasından çektim fitilin altından sonra gerginin kenarından geçirdim kapı içersine ama ışık için. tavan lambası tesisatı cam motorunu kaldırırmı bilmiyorum.

daha elimde modul bile yok kargo ücretsiz olsa alıcaktım :)

full_as
16/10/2011, 23:47
harbi aslan nickli arkadaşa:

hocam resim paylaşmayı bilmiyorum ama şöyle bi anlatayım istersen...
modülü aldıysan orda kırmızı kabloyu sürekli elektrik olan bi yere bağlamalısın ben içeri geçirip sigorta kutusunun altıdaki ana elektrik kablosuna bağladım..

siyaha kapı içinden bi yerden şase ver

beyaz kaloyu kapının kilt mekanizmasının ordan gelen kablo grubunun içinden mavi olana bağla

onun dışında camları kaldırması içinde

cam anahtarları var ya onun altından camları kaldırmaya yarayan + elektrik veren kabloları bul biri sağ cam biri sol cam olmak üzere iki kablo olacak... bu işlem için ucunda direk elektrik olan bi kabloyu ordaki soketin içindeki yerlere değdirerek bulabilirsin :D

şimdi o bulduğun kabloları kes kestiğin kabloların anahtara giden ucuna switch ucunu motora giden yani diğer ucuna da motor ucunu bağla

bunu anahtarların altındaki diğer kestiğin kabloya da uygula :D

valla anlattım ama ben bile bişi anlamadım... artık anlayabilirsen yap... anlayamazsan da bana resim paylaşmayı öğret :D



sedini nickli arkadaşa:

kesinlikle sağ camın otomatik inmesiyle bi alakası yok o kısmı zaten arabanın beyni hallediyor siz sadece cam kalkana kadar elektrik veriyosunuz modülle yani cam tamamen kalktıktan sonra cama giden elektrik yani şase beyin tarafından otomatik kesiliyo.. camın kendinde olan zorlama sensörüyle yani..

ozzy nickli arkadaşa:

benim araç dynamic benm araçta ole bi tesisat yok kabloların hepsi dolu eğer olan varsa ordan da alabilir bence + yı mantıklı yani... hem kaldırır modülün harcadığı elektrik de 12 v amperi de aynıdır bence... ama tam bilmiyorum yine de denemekte fayda var :D

muti9
27/06/2012, 12:31
bnde 2009 dynamic var 4 cam otomatik. kilit tusuna basılı tutunca kapanıyor.

slmgns
08/03/2015, 11:14
Çok eski bir konu ama bunun modülünü alsak Ankara'da takabilecek var mı zor bir işlem mi