PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yol bilgisayarı hakkında



AWD
03/01/2007, 13:39
DH de bi muhabbet geçiyodu ama bulamamıştım klima ekranında yol bilgisayarı veriler gözüküyo gibi işey di o nası yapılıyo bilen varsa anlatabilirmi ?

bide bişey dikkatimi çekti yokuş aşşa inerken vitesi boşa aldığımda motor rolantide olmasına rağmen yakıt tüketimi artıyor ve vitesle indiğimde ise düşüyor biraz saçma diilmi sizcede :S

nasrettinhoca
03/01/2007, 14:52
Sayfanın ortalarına doğru bulabilirsin...

AWD
03/01/2007, 15:09
saol hocam akşam denicem :D

erdiyilmaz
03/01/2007, 16:42
Aramıza yeni katılan arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz bu olay bizim önceki sitemizde de verilmişti şimdi bende aracımı kurcalarken aklıma geldi.
Dijital klimada motor devrini görmek istiyorsanız bunları deneyin. Biraz amatörce yaptım ama umarım açıklayıcı olmuştur.

İlk olarak arabanız çalışır vaziyetteyken şu sarı ile işaretlediğim düğmeye basık tutun.

Klimanın bütün ışıkları yanıp sönmeye başladıktan sonra düğmeyi bırakın.

Karşınıza bi menü gelicek ve o tekrar sarı ile işaretlediğim tuşa menü 37ye gelene kadar basın.

Menü 37deyken gaza biraz dokunun devir saatiniz 37 yanındaki bölümde dijital olarak görünüyor.
Eğer menüden çıkmak istiyorsanız tekrar sarı ile işaretlediğim düğmeye basık tutun ve klimaya geri dönün

Bu menüdeki her sayı aracın bi özelliğini durumunu gösteriyor. Önceki sitede bunu araştıran bi arkadaş dijital olarak hızını ve deposunda kaç litre yakıt olduğu gibi değerler bulmuştu.

Sezgintr
03/01/2007, 18:27
Erdiyilmaz aşağıya düştüğün not çok büyük bi incelik teşekkürler.

erdiyilmaz
03/01/2007, 22:44
Erdiyilmaz aşağıya düştüğün not çok büyük bi incelik teşekkürler.

emeğe saygıLıyız her zaman 8O

bu arada 37 numara da devir saati var, 99'a kadar gidiyor.. bütün degerLer neye yarıyor hangisi neyi ifade ediyor buLan yada eLinde bi Liste oLan varsa payLaşırLarsa sevinirim. misaL hız göstergesi kaçta çıkıyor iste liste:

http://forum.grandepuntotr.com/173015-post9.html

padawantr
03/01/2007, 22:56
Peki bi şiy sorcam,
Diyelimki devir göstergesi olarak ayarladık. Kontak kapatıp açınca nasıl çıkıyo ?
Ya da diyelim ki ben gösterge hız göstergesindeyken klimayı ayarlamak istiyorum bunların hepsini tekrar mı yapmak gerekir ki? ya sabah olsun ilk iş deneyecem :)

h k
03/01/2007, 23:40
Peki bi şiy sorcam,
Diyelimki devir göstergesi olarak ayarladık. Kontak kapatıp açınca nasıl çıkıyo ?
Ya da diyelim ki ben gösterge hız göstergesindeyken klimayı ayarlamak istiyorum bunların hepsini tekrar mı yapmak gerekir ki? ya sabah olsun ilk iş deneyecem :)


kontak açıp kapatınca klima orijinal haline dönüyor , bu menüden çıkmak için klimada on/off yaparsanız normal klima haline geri geliyor :)

padawantr
04/01/2007, 00:04
Saol h_k .
Yarın sabah deneyecem çok merak ettim.
Bi de bu 99'unu da deneyecem bakalım çözebilecek miyim?
Böyle önemli ve eğlenceli bir ayrıntıyı neden kitapçığa yazmamışlar onu da merak ettim doğrusu. Bence bu çok eğlenceli bir özellik, belirtilmeliydi.

nasrettinhoca
04/01/2007, 17:06
Saol h_k .
Yarın sabah deneyecem çok merak ettim.
Bi de bu 99'unu da deneyecem bakalım çözebilecek miyim?
Böyle önemli ve eğlenceli bir ayrıntıyı neden kitapçığa yazmamışlar onu da merak ettim doğrusu. Bence bu çok eğlenceli bir özellik, belirtilmeliydi.

Belki bu özelliği kendileride bilmiyordur..:D

Misafır
04/01/2007, 17:14
hız 27 ya da 28 olacaktı yanlış hatırlamıyorsam.

AWD
04/01/2007, 17:28
ben akşam denedim 37 yi gerçekten harika bişey ama çok fazla sayı war onların hepsi ayrı bi değer ama ne acep nası örenebiliriz ??

Misafır
04/01/2007, 17:49
teker teker denemek lazım kaan.
başka yolu yok ki !

padawantr
04/01/2007, 19:07
Biri bana yardım etsin :)
Bende olmadı? Yani o havayı içerden yada dışardan alsın düğmesine basılı tuttum uzunca bir süre ama bi şiy olmadı. Acaba hareket halinde olduğum için mi olmadı ?

Sezgintr
04/01/2007, 19:51
Hareket halinde olman bişeyi değiştirmez. Düğmeye sağlam ve uzun bi süre bas.

Linos
10/01/2007, 10:32
Bu yöntem bende de bir işe yaramadı! 2007 model olup da deneyen var mı?

KAANİTO
11/01/2007, 18:37
Evet arkadaşlar eski forumda bir arkadaş dijital klimanın ekranında ,bazı düğmelerle oynayarak,motor devrini ve hızı göre biliyor du.Bu nu keşfeden arkadaşımız eğer aramızda ise bize bunu tekrar anlatırsa çok makbule geçer

AWD
11/01/2007, 18:41
yeni konu açmadan önce forumu araştırmanı tavsiye ederim ;) http://www.grandepuntotr.com/forum/showthread.php?t=244

KAANİTO
12/01/2007, 11:18
ArkadaŞim Uyarin İÇİn Çok TeŞekkÜrler.vaktİm OlmadiĞindan Forumu Pek İnceleyemİyorum.bİr De Hiz I Da GÖsterİyor Du Bu Konu Hakkinda Da Bİlgİn Varsa Çok MÜteŞekkÜr Olurum.saygilar8w

AWD
12/01/2007, 11:31
walla çok fazla kod var bitek 37 yi biliyoruz oda devir işte dierlerini vakit olunca denemek lazım daha kim bilir neleri gösteriyo :D

kadoku
12/01/2007, 17:27
Lİnos benim araç 2007, dün akşam sırf merakdan denedim,bende oldu ama diğer rakamlar da neler oluyor çok merak ediyorum doğrusu mutlaka her rakamın bir anlamı olmalı :rolleyes:

Linos
12/01/2007, 18:34
Lİnos benim araç 2007, dün akşam sırf merakdan denedim,bende oldu ama diğer rakamlar da neler oluyor çok merak ediyorum doğrusu mutlaka her rakamın bir anlamı olmalı :rolleyes:

Haydaaa, bende niye olmuyor yaw! Aynen yukarıdakileri yaptım! Yalnız hareket halindeydim, ondan kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Bir de dururken deneyeyim bakalım... Kıllandım şimdi:D

Padawantr'nin de olmamış, o da hareket esnasındaymış!..

Misafır
15/01/2007, 10:38
aracı mar konumuna getirip öyle deneyin.
sonra da motoru çalıştırın.
hareket halindekine göre daha da kolay olacak göreceksiniz.

Linos
15/01/2007, 12:01
Olayı çözdüm!!! Ben klima açıkken deniyordum hep bunu, meğer klima kapalı konumda basmak gerekiyormuş düğmeye:D :D :D

Sezgintr
15/01/2007, 12:33
Hehe bulduğuna sevindim. Bende acaba neden açılmıyo diye baya bi düşünmüştüm.

Linos
15/01/2007, 13:44
Hehe bulduğuna sevindim. Bende acaba neden açılmıyo diye baya bi düşünmüştüm.

Salaklığımıza denk geldi işte... :D

baris
05/04/2007, 12:59
arkadaşlar bu konuyu okuduktan sonra inip bende biraz kurcalayayım dedim
bakalım diğer rakamlar ne işe yarıyomuş diye
ve sadece bulabildiğim

49= gün
50= ay
51= yıl

yani mesela 05/04/2007 tarihini

49 = 05
50 = 04
51 = 07

şeklinde gösteriyor.

bunun da mantığı ne anlamadım daha doğrusu ne işe yarar ki:icon_question:
haa belki hızı falan gösterse ( ki onuda denedim ben bulamadım) arkada oturan yolcu ordan hızı takip edebilir.

Auto engineeR
05/04/2007, 13:15
bu işlewler sanırım kullanıcı tarafından kullanılsın diye yapılmamış.. test amacıyla oradan bakılabilmesi için yapılmış olabilir

Linos
05/04/2007, 14:08
Konu buradaki başlıkla birleştirildi!

Ayrıca bu sorunun cevabı için Zeynepc'den hala haber bekliyorum! (Taş geldi mi?:D)

lithium
05/04/2007, 14:45
...
bide bişey dikkatimi çekti yokuş aşşa inerken vitesi boşa aldığımda motor rolantide olmasına rağmen yakıt tüketimi artıyor ve vitesle indiğimde ise düşüyor biraz saçma diilmi sizcede :S


saçma şöyle değil kaan,
yokuş aşağı giderken vites boştaysa araç motoru rölantide çalıştırmak için motora bir miktar yakıt alır. onu da hızınla oranlar ve tüketim değeri olarak gösterir.

vitese takınca ise motor kompresyona girer, tekerlerden gelen hareket enerjisi ile motor döner, dolayısıyla motora yakıt almaya gerek yoktur...

bu da (yerine göre ciddi) bir tasarruf yöntemidiiiiir...
:)

gokhan_genc
05/04/2007, 15:02
saçma şöyle değil kaan,
yokuş aşağı giderken vites boştaysa araç motoru rölantide çalıştırmak için motora bir miktar yakıt alır. onu da hızınla oranlar ve tüketim değeri olarak gösterir.

vitese takınca ise motor kompresyona girer, tekerlerden gelen hareket enerjisi ile motor döner, dolayısıyla motora yakıt almaya gerek yoktur...

bu da (yerine göre ciddi) bir tasarruf yöntemidiiiiir...
:)


Bence de...Üstelik aracın viteste olması her açıdan çok faydalıdır.

Lewent
05/04/2007, 17:17
İlginç, yeni fark ettim konuyu. Bu büyük ihtimalle serwislerde bi takım bilgilere ulaşabilmek için yapılmış bi şeydir diye düşünüyorum. Serwis çalışanlarına weriliyordur belki de bilgileri, eğitimi vs. Bu akşam kurcaliycam biraz.
Bunu ilk çözen nasıl buldu acaba?

matrox
06/04/2007, 20:30
arkadaşlar

40 da hızı gösteriyor

ama 10km ve katlarını 1.0
20 km ve katlarını 2.0

yani 27 yide 2.0 diye gösteriyor

yani hassasiyeti 10 km

63 yada 65 den sonra direk 96 mı ne oluyor yani 99 tane değişik mod yok

uzman
06/04/2007, 20:33
yani sonuç olarak yol bilgisayarının gerekli hassasiyetine güvenmemeliyiz,doğru mu?

pascal
07/04/2007, 01:15
ellerine sağlık

erdiyilmaz
07/04/2007, 01:35
arkadaşlar

40 da hızı gösteriyor

ama 10km ve katlarını 1.0
20 km ve katlarını 2.0

yani 27 yide 2.0 diye gösteriyor

yani hassasiyeti 10 km

63 yada 65 den sonra direk 96 mı ne oluyor yani 99 tane değişik mod yok
en güzeL deviri gösteriyor, hatta kLimanın fan gücü seviye barında devir saati gözükse diye çok hayaL kurmuştum, gaz verdikce çubuk artsa geri azaLsa fiLan :D

dreamerdaddy
07/04/2007, 02:45
Bende öyle sanmıştım gaza bastıkça çizgiler yükselir sandım öyle olmadı :( bide hızı tam gösterse süper olacak..

matrox
07/04/2007, 02:51
malesef hızı tam göstermiyor çok denedim ama 10 ve katları şeklinde

bir iki değerde galiba sıcaklık ama onların hangi sıcaklık gösterdiğinden emin 65 ila 85 arasında değişip duruyor

bunların bütün anlamını bilen bir katalog felan bulamazmıyız

kara kız
14/04/2007, 10:42
arkadaşlar bugün servise gitcem bu konu iyicene kafama takıldı.serviste gerkli araştırmaları yapıcam bu konuyla ilgili

merter
14/04/2007, 11:26
vites bosta yokus asagi giderken motor rolanti devrine duser ve 2.0lt/100km anlik tuketim degerine iner.motora alinan yakit bu kadar.vitese takip kompresyona sokarsaniz devir sayisi haliyle tuketim degeri artar.vitese takmk tuketimi azaltmaz
vitese takili inmek guvenli surus kuralidir ayrica balatalarinizin ve disklerinizin omrunu uzatir.

ABNEW
14/04/2007, 13:14
vites bosta yokus asagi giderken motor rolanti devrine duser ve 2.0lt/100km anlik tuketim degerine iner.motora alinan yakit bu kadar.vitese takip kompresyona sokarsaniz devir sayisi haliyle tuketim degeri artar.vitese takmk tuketimi azaltmaz
vitese takili inmek guvenli surus kuralidir ayrica balatalarinizin ve disklerinizin omrunu uzatir.


Kesinlikle tam tersi, vitesteki araç söylemiş olduğun koşullarda boştaki halinden daha az yakıt tüketir kesinlikle...

stevenbursa
18/04/2007, 13:41
bende yol bilgisayarı ile ilgili birşey sorucam acaba türkçeye çevirebiliyormuyuz birde hız limitini nasıl artırırız?

GaladrieL
18/04/2007, 13:49
Kesinlikle tam tersi, vitesteki araç söylemiş olduğun koşullarda boştaki halinden daha az yakıt tüketir kesinlikle...

bende böyle biliyorum arkadaşlar ! :ok:

Ziyaretçi047
18/04/2007, 14:56
hız limiti artırma için menu tuşuna basılı tut menüye gir. orda speed menüsü var ordaki hızı yükselt sonra tekrar menüye bas kaydet çık. bu kadar.

the_Algn
02/06/2007, 19:16
Bugun DH pejo forumunda okudum yol bilgisayarında gidilicek mesafe 100km kala da takılıyormuşş pj207 de , bizde 50km kala takılıyor. Bizim bilgisayarın hassasiyeti daha yüksek demek ki ,

mkaksoyer
05/06/2007, 15:17
Kesinlikle tam tersi, vitesteki araç söylemiş olduğun koşullarda boştaki halinden daha az yakıt tüketir kesinlikle...
gaz pedalına basılmazken motor 2000 devrin üstünde ise cut-off devresi çalışır ve enjektörler susar.yani sıfır yakıt harcanır. bu esnada ekranda gördüğümüz 2.0lt/100km değeri motorun map sensörüne bağlı bir değerdir.

ABNEW
05/06/2007, 15:35
gaz pedalına basılmazken motor 2000 devrin üstünde ise cut-off devresi çalışır ve enjektörler susar.yani sıfır yakıt harcanır. bu esnada ekranda gördüğümüz 2.0lt/100km değeri motorun map sensörüne bağlı bir değerdir.

Yani dediğim gibi vitesteki araç boştaki halinden daha az yakıt tüketir?(Belirtmiş olduğun şartlarda) :)

ugurozer
03/09/2007, 16:54
40 ve 37 haricinde kodun ne oldugunu bilen yok mu yani?? birde yol bilgisayarınn arac hic yuakıt harcamadigi halde 100 km de 2 L gostermesi acaba relantide bekldeiginde hic yazmamasinin bir tolerans edilme cabasi mi? ayrica biraz az gosteriyor olupda onu dengelemesi olabilir diye dusunuyorum. Cunki aracin 10 km rampa inerken gaz pedalına dokunmadigimizda 2 l gostermesi 140 la inerkende 2 l gostermesi cok mantıksız yaw, kesin tolere etmeye calisiyor yanılma payını...

ugurozer
04/09/2007, 00:23
birkactane daha buldum yaw :)

47=saat ,
48=dakika
49=gun
50=ay
51=yıl

hepside ise yaramaz ama ne oldugunu biliyorum en azindan :)

tammat
04/09/2007, 13:53
merhaba arkadasım benım bildiğim motor rölantideyken araç daha fazla benzin yakar.sonuçta yokus aşağı da gıtsek araç rölantideykende pistonlar çalışır vaziyette hemde daha fazla o yuzden tavsıyem asla vitesi boşa atmayın.bu hem motora zarar verir hemde tasarruf yapayım derken daha fazla benzın harcamana sebep olur.

merter
04/09/2007, 21:05
peki karburatorlu araclar icin durum nedir???
rolanti yada viteste gaza basmadan yokus asagi gidiste tuketim miktari?????

ugurozer
04/09/2007, 22:23
peki karburatorlu araclar icin durum nedir???
rolanti yada viteste gaza basmadan yokus asagi gidiste tuketim miktari?????


Aslında onemli olan nokta, aracın karbüratörlü olup olmaması degil; gaz pedalından ayak cekildiginde motora gonderilen yakıtı tamamen keserek tekerlekler tarafından hareketine devam etmesini saglayan ve devir cok dustugu zaman stop etmemesi icin tekrar yakıt ve hava karisimini puskurtmeye baslayan sistemin var olup olmamasidir, bu sistem tabiki karburatorlu araclarin eski teknolojisine yetismemis oldugu icin o zamanlarda yoktu.

Gelelim sorunuzun cevabına: Karburatorlu araciniz rampaya gore cok fazla kompresor yapiyor ve aracin yavaslamasina sebep oluyorsa vitesi bosa almanız daha uzun yol katetmenize sebep olacagi icin ekonomik olacaktir, ama yok rampa dik ise kompresor yetmedigi halde frene basacaksaniz bosa aldiginizda cok fazla frene basacak olursunuz balatalar icin olumsuz bir durum olusturarak ekonomi degilde zarar yapmis olursunuz.

fatihhhh
05/09/2007, 10:20
eğim fazla ise viteste in(güvenli ve ekonomik)
eğim az ise boşa al(viteste akmaz, boşta akar, eğim az olduğundan fazla hızlanamaz, güvenlik çok fazla tehlikeye girmez.)
bence tabiii.....

ABNEW
05/09/2007, 17:06
peki karburatorlu araclar icin durum nedir???
rolanti yada viteste gaza basmadan yokus asagi gidiste tuketim miktari?????

Karbüratörlü araçlarda da cut-off vardır.(Sanırım Ali Algan önceden link de vermişti) Yani her şekilde eğimde ve viteste araç boştaki halinden daha az yakar...

krsd
05/09/2007, 19:33
Anlık yakıtta evet viteste inerken az yakar.Ama belli bir mesafeyi(mesela 3-5 km'lik bir iniş,çok dik değilse tabi) boşta inmek viteste inmekten daha ekonomik olur bence.
Fatihhhh'in dediğine katılıyorum ben de.

femoli
05/09/2007, 19:50
yav benim hala aklım kesmiyor viteste indiğin zaman devir bazen 3000 de oluyor o zmanadamı az yakıyor bu meret garip geliyor bana

dejavu
05/09/2007, 20:26
yav benim hala aklım kesmiyor viteste indiğin zaman devir bazen 3000 de oluyor o zmanadamı az yakıyor bu meret garip geliyor bana

ewet aynen dediğin gibi 3000 devirde daha az yakıyor. ( 3 bin devir olması önemli değil başka devirde de olsa aynı şey senin anlıcan.)
bizlerin anlayamadığı şey aslında tüm yakıt maliyetleri yer çekimi karşısında yakılan harcanan yakıtdır. biz aslında yer çekimine karşı yakıt harcıyoruz. yer çekimi olmasa araçlar çok az miktarda bir kuvvetle hareket ederler. ( bu rakam % 1 ri kadar bile olabilir ) araç yokuş aşagı gaz verilmediği halde devir alıyorsa demekki hatırı sayılır bir rampa var demektir. burda araç tüm enerjiyi yerçekiminden almaktadır. aşağı olan akım (yer çekimi) aracın kütlesine etki eder kütle ilk önce lastiklerden ve aktarma organlarından motora ulaşır. o an zaten motorun istediği hatta daha fazla iş gücü yada enerji her ne derseniz diyin motora aktarılmış olur doğal fizik kurallarınca..
e bunu yıllarca araştıran otomobil firmaları daha ekonomik araç yapmak için bu yer çekimi kanunu kullanarak cut-off mekanızmasını icat etmişler.. adam da hakklı niye fazladan yakıt harcasın ki.. bana zaten yer çekimi kuvveti bu enerjiyi zaten veriyor diyor...

ugurozer
05/09/2007, 21:48
ewet aynen dediğin gibi 3000 devirde daha az yakıyor. ( 3 bin devir olması önemli değil başka devirde de olsa aynı şey senin anlıcan.)
bizlerin anlayamadığı şey aslında tüm yakıt maliyetleri yer çekimi karşısında yakılan harcanan yakıtdır. biz aslında yer çekimine karşı yakıt harcıyoruz. yer çekimi olmasa araçlar çok az miktarda bir kuvvetle hareket ederler. ( bu rakam % 1 ri kadar bile olabilir ) araç yokuş aşagı gaz verilmediği halde devir alıyorsa demekki hatırı sayılır bir rampa var demektir. burda araç tüm enerjiyi yerçekiminden almaktadır. aşağı olan akım (yer çekimi) aracın kütlesine etki eder kütle ilk önce lastiklerden ve aktarma organlarından motora ulaşır. o an zaten motorun istediği hatta daha fazla iş gücü yada enerji her ne derseniz diyin motora aktarılmış olur doğal fizik kurallarınca..
e bunu yıllarca araştıran otomobil firmaları daha ekonomik araç yapmak için bu yer çekimi kanunu kullanarak cut-off mekanızmasını icat etmişler.. adam da hakklı niye fazladan yakıt harcasın ki.. bana zaten yer çekimi kuvveti bu enerjiyi zaten veriyor diyor...

harcadigimiz enerjinin tumu yercekimine karsi degil hatta yercekimine harcadigimiz enerjinin cogunu yokusu inerek cut-off sayesinde geri aldigimiz dusunursek pek azini yer cekimine karsi harcamis oluruz, esas etmen ruzgar direncidir daha sonrada surtunme (tekerlek-yol) gelir. aracin hizlandikca daha fazla yakıt tuketmeside bu yuzden bariz artar (bir tirin veya otobusun ruzgar bosluguna girin ve anlık yakıt tuketimine bir bakın) ucuk ve tehlikeli bir olay ancak boyle bir durumda yarı yarıya az yakıt harcayabiliyorsunuz :)





yav benim hala aklım kesmiyor viteste indiğin zaman devir bazen 3000 de oluyor o zmanadamı az yakıyor bu meret garip geliyor bana

az degil motora yakıt hic gonderilmedigi icin hic yakmıyor aslinda. motor vitesde oldugu icin asagi inme istegi tekerlekleri ve tekerleklerde sanziman dislisinin bagli oldugu vitesi ve dolayisi ile motoru dondurmus oluyor.

aykuting
22/02/2009, 23:33
Süper bi buluş ama zararlımı acaba

GooSe
25/05/2009, 23:46
klima kodlarını kurcalamaya devam eden varmı?

Romeo_er2
23/08/2009, 02:10
yeni kodlar istiyoruz =)

mervv
02/01/2010, 23:13
sanırım buda demek oluyorki aslında bu araçlarda yol bilgisayarı wardı..sadece buna özel bir ekran yapmamışlar.. çakallık değil mi buna özel bir ekran yapılamaz mı diye düşünmedim değil :D çok mu zor bi ekrana bağlantılarını yapmak ???

adilll
02/01/2010, 23:24
bunlar fiat için doğal şeyler nerden çalsak die çok düşünmüşler !

mervv
02/01/2010, 23:31
yok!! biz bir ekrana bağlayamazmıyız diye sordum.. bilmediğim için soruyorum çok mu yapılamıcak zor bi iş bu ???

adilll
02/01/2010, 23:34
zannetmiorum öle bişey olsun keşke olsada yapsak yada yaptırsak... en azından bi yol bilgisayarımız war :)

KaGaN
03/01/2010, 00:29
Bir parçayı araca koymamak onlar için milyarlarca kâr demek :) normaldir yani :)

scarrow
25/04/2011, 16:55
playertr konuyu hortlatmış ben de devam edeyim. http://forum.grandepuntotr.com/173015-post9.html eğer bu linkteki kodların karşılıkları klima ekranında çıkan kodlar ise 17 numaralı kod hızı gösteriyor olması lazım. 17 Vehicle Speed (km/h)

hilmiusta
15/11/2011, 23:33
dıjıtal klımayı cozen arkadas yokmu ya sıtede

bludrems
16/11/2011, 13:51
valla bende denedim oluyor ama kontagı kapayıp açmadan tekrar klima görevine dönmüyor.

utku952
16/11/2011, 16:25
Tekrar basılı tutunca o işarete ya da off a tekrar çalıştırınca klıma duzelmesı lazım baya oldu denemeyelı ilk zamanlar denemiştim cıkıyor rakamlar :)

dogus618
11/10/2012, 18:58
Benim linea da denedim 37 e getirdim oldu ama araba 3000 devri gecmedi giderken
stop ettim duzellttim bence o kodlarda bi sakatlik olabilir

dogus618
11/10/2012, 20:56
17 e gelince ise araba vites degisimlerinde2500 dewri gecmiyo

feyzullah
10/05/2017, 17:03
Aramıza yeni katılan arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz bu olay bizim önceki sitemizde de verilmişti şimdi bende aracımı kurcalarken aklıma geldi.
Dijital klimada motor devrini görmek istiyorsanız bunları deneyin. Biraz amatörce yaptım ama umarım açıklayıcı olmuştur.

İlk olarak arabanız çalışır vaziyetteyken şu sarı ile işaretlediğim düğmeye basık tutun.

Klimanın bütün ışıkları yanıp sönmeye başladıktan sonra düğmeyi bırakın.

Karşınıza bi menü gelicek ve o tekrar sarı ile işaretlediğim tuşa menü 37ye gelene kadar basın.

Menü 37deyken gaza biraz dokunun devir saatiniz 37 yanındaki bölümde dijital olarak görünüyor.
Eğer menüden çıkmak istiyorsanız tekrar sarı ile işaretlediğim düğmeye basık tutun ve klimaya geri dönün

Bu menüdeki her sayı aracın bi özelliğini durumunu gösteriyor. Önceki sitede bunu araştıran bi arkadaş dijital olarak hızını ve deposunda kaç litre yakıt olduğu gibi değerler bulmuştu.

Konu çok eski sarıyla işaretlenen düğme görünmüyor. Sarıyla işaretlenen düğmeyi tekrar yazabilmeniz mümkünmü? Hangi düğme bu, klima kompresör mü, iç hava sirkülasyon mu veya diğerleri

feyzullah
10/05/2017, 21:31
Konuları geriye doğru okuduğumda iç sirkülasyon tuşundan klima ekranında bazı verilere erişilebildiğini tahmin ettim. Aracımda da uygulamaya geçtiğimde tahminimde yanılmadığımı gördüm. 99 tane kod var çıkan her bir değer ayrı ayrı bildirimleri içeriyor olmalı.

ondermurat
10/05/2017, 23:00
Evet bu olayı merak ediyorum ben de, dijital klima ekranı yol bilgisayarı oluyormuş tuş kombinasyonuyla gizli bir geçiş varmış

feyzullah
10/05/2017, 23:43
Evet bu olayı merak ediyorum ben de, dijital klima ekranı yol bilgisayarı oluyormuş tuş kombinasyonuyla gizli bir geçiş varmış

O gizli geçiş, iç sirkülasyon tuşunu biraz basılı tuttuğunuzda oluyor. Önce kontağı mar konumuna getirin, iç sirkülasyonu kapatın. Sonra tekrar aynı düğmeye biraz basılı tutun. Klima ışıkları yanıp sönmeye başlayacaktır. Sonrasında iç sirklasyon tuşuna basarak gelen kodları değiştirebilirsiniz. Çözebildiğim kadarıyla, 37 numaralı kod motor devir saatini, 26 numara motor yağı sıcaklığını, 17 numaralı kod ise araç hızını gösteriyor. Kodların her birinin ayrı ayrı anlamları var. Şimdilik bunlar yeter bana daha fazla kurcalama niyetinde değilim. Öyle aman aman bir netice de çıkmıyor ortaya.