14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Fiat Punto Evo yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 50.0 görünüyor?

M C
    mehmetefendi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1

Standart Fiat Punto Evo yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 50.0 görünüyor?

Merhaba

2011 model Fiat Punto Evo 1.3 multijet dizel için ortalama yakıt tüketimi yol bilgisayarında 5.3 görünüyordu, daha sonra 1 haftada 2000küsür km yaptım şu anda 50.0 görünüyor sanırım bozulmuş.

Bu neden olabilir ve nasıl düzeltilebilir? Başına daha önce benzer bir olay gelen var mı?

Teşekkürler.

Engin Tok
    Engin_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 636

Silecek kolundaki Trip tusuna bir kac saniye basılı tutun ve ekranda trip a veya trip b sıfırla yazar ondan sonra bir kez daha trip tusuna basın yol bılgısayarı sıfırlanmıs olur, arasıra kafası karısıo herhalde bende de bi keresinde trip b 31.3lt gözukuodu ortalama yakıt sıfırlayınca düzeldi
    Punto Evo 1.3 Multijet 75 Hp Active

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

Alıntı mehmetefendi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba

2011 model Fiat Punto Evo 1.3 multijet dizel için ortalama yakıt tüketimi yol bilgisayarında 5.3 görünüyordu, daha sonra 1 haftada 2000küsür km yaptım şu anda 50.0 görünüyor sanırım bozulmuş.

Bu neden olabilir ve nasıl düzeltilebilir? Başına daha önce benzer bir olay gelen var mı?

Teşekkürler.
    hocam sol taraftaki menü tuşuna basıp ayarlar kısmına girince tam hatırlamyorum şu anda ama lt / m ve lt/ km diye 2 seçenek çıkıyor lt / km de olunca düzeliyor. diğerinde ise 50 , 60 falan gösteriyor. muhtemelen kurcalarken karıştırmışsındır benim gibi

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

bahadir cimen
    bahadir77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    34BTC97
    Edilen teşekkür: 40

Alıntı shellcininabisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam sol taraftaki menü tuşuna basıp ayarlar kısmına girince tam hatırlamyorum şu anda ama lt / m ve lt/ km diye 2 seçenek çıkıyor lt / km de olunca düzeliyor. diğerinde ise 50 , 60 falan gösteriyor. muhtemelen kurcalarken karıştırmışsındır benim gibi

aynen dogru cevap

lt/km dedir o. arac bosta ıken 100 km de 2.0 lt yazar.
    1 lt ıle de 50 km gıder demektır o...

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kamil inal
    kamilinal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    sonu 2338
    Edilen teşekkür: 14

Benimde normalde A ortalama yakıt 4.9 idi bugun baktıgımda 50.0 lt gosterıodu. Garip olan Ortalama Hız = 0 km/sa gösteriyor olması. Başka bi nedenı olmasın?..Diğerlerinde bi sorun yok

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

Alıntı kamilinal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde normalde A ortalama yakıt 4.9 idi bugun baktıgımda 50.0 lt gosterıodu. Garip olan Ortalama Hız = 0 km/sa gösteriyor olması. Başka bi nedenı olmasın?..Diğerlerinde bi sorun yok
    muhtemelen trip bilgilerini sıfırladın

hocam sol taraftaki menü tuşuna basıp ayarlar kısmına girince tam hatırlamyorum şu anda ama lt / km ve km/lt diye 2 seçenek çıkıyor lt / km de olunca düzeliyor. diğerinde ise 50 , 60 falan gösteriyor. muhtemelen kurcalarken karıştırmışsındır benim gibi

aynen dogru cevap

lt/km dedir o. arac bosta ıken 100 km de 2.0 lt yazar.
    1 lt ıle de 50 km gıder demektır o...

emir özal
    emirozal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 9

100/L ve 100/km var birisi dediğiniz gibi çok yüksek değerleri gösterir. bende aracı ilk aldığımda kafayı yemiştim onu bulupta düzeltene kadar.

Kaan AYYILDIZ
    LorDracula - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34 UZ 5058
    Edilen teşekkür: 105

valla ben 1 ve 2 vitesi bir türlü ayarlayamıyorum hep 15 üzerinde gösteriyor anlık üketimde oda moral bozuyor. gazada asılmıyorum yok nafile bunu nasıl düzelticeaz bilen varmı tüyle filanmı basmamız lazım normal yakması için.

mstf ergl
    unreal123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 23

Alıntı LorDracula Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla ben 1 ve 2 vitesi bir türlü ayarlayamıyorum hep 15 üzerinde gösteriyor anlık üketimde oda moral bozuyor. gazada asılmıyorum yok nafile bunu nasıl düzelticeaz bilen varmı tüyle filanmı basmamız lazım normal yakması için.

bence sızın degerler normal 1. vites zaten kalkıs vıtesı oldugu ıcın onu gostermesı gayet uygun lakın bır ve ıkı de yuz km gıdemeyecegınız ıcın sıkıntı yok

M C
    mehmetefendi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri

Soru

Alıntı Engin_T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Silecek kolundaki Trip tusuna bir kac saniye basılı tutun ve ekranda trip a veya trip b sıfırla yazar ondan sonra bir kez daha trip tusuna basın yol bılgısayarı sıfırlanmıs olur, arasıra kafası karısıo herhalde bende de bi keresinde trip b 31.3lt gözukuodu ortalama yakıt sıfırlayınca düzeldi
    Yakıt tüketim gösterme birimini değiştirmemiştim yine de ilk olarak onu kontrol ettim doğruydu, trip a'yı sıfırlayınca düzeldi. Bu arada sadece ortalama yakıt tüketimi değil tüm değerler bozuk görünüyordu, ortalama hız 2km idi mesela.

Bu arada yol bilgisayarının neden böyle aklı karıştı anlamadım, bu kadar kolayca kafası karışmamalı. Kafa karışma nedenini bilen var mı?

volkan kolur
    zoomes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 20

İyiakşamlar benimde buna benzer bir sorum var ama tam bir cevap verilmemiş,
    her zaman kullandığım güzergahta bilgisayar anlık tüketim olarak 4.5-4.8 lt /100 km olarak gösteririken bazen 10-11 lt/ 100 km olarak gösteriyor,normal seyirde ise 8-10lt gösterdiği yerde 20-25 lt/100 km gösteriyor.tripleri sıfırlayınca normale dönüyor ama bu çok can sıkıcı olmaya başladı.mehmetefendi arkadaşın dediği gibi bu yol bilgisayarının kafası kolayca karışıyormu bu kadar? Yeniden yazılım yüklense sorun kalıcı olarak gidermi? çünkü tripleri sıfırlayınca sorun çözülüyor ama geçici oluyor daha sonra sorun yineleniyor,daha önce 1.4 lineam vardı 140-150 bin km yaptım ondada aynı yol bilgisayarı vardı böyle bir problemle karşılaşmadım saygılar.

mehmet diler
    mehmetdiler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34fn1038
    Edilen teşekkür: 0

benim sorunum , arabayı çalıştırdığımda ekran gidiyor , araba çalışıyor fakat ekranda hiçbi yazı yok fakat araba normal çalışıyor, arabay söndürüp tekrar çalıştırdığımda bazen geliyor bazen yine gelmiyor

AHMET dr
    prefix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Evo Granit Gri

Sürekli olan bişey a b-veya b yi 15-20 bin km sıfırlamayınca beyni kafayı yiyo ortalamayı 50 den gösteriyo sonrada 49 lara düşüyo

uğur ural
    dexter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 142

10bin km civarında bunu yapıyor mecbur sıfırlamak zorunda kalıyorsun,benimde 2 defa oldu